e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Obnovený mostecký Rokáč slaví roční výročí

publikováno: 14.3.2018, kategorie: Hudba, autor: Vašek Purchart

Sdílet: facebook twitter google+

Tento pátek to bude již rok, kdy parta nadšenců, sdružených v Mosteckém hudebním spolku, obnovila činnost nejstaršího rockového klubu na Mostecku. Domácí kapela Cumbal, která obnovený Rokáč Vinohrady otevírala, vystoupí i tento pátek 16. března. Na pomoc si přizvala břeclavskou country-crossover partičku Bazztaarklan.

Za uplynulý rok se na pódiu Rokáče Vinohrady vystřídalo 84 kapel z Čech, Moravy, Slovenska, Německa, Belgie, Francie a USA. Známí i téměř neznámí muzikanti odehráli 64 koncertů a veřejných zkoušek. Mostecký hudební spolek děkuje všem za jejich nadšení a nasazení.

Začátek páteční oslavy je ve 20,00 hodin.

V neděli 18. března pak hudební fandy čeká nevšední lahůdka. Z Düsseldorfu zavítá do mosteckého Rokáče Vinohrady německá parta Love Machine. Kapela má za sebou tři vydaná alba a nespočet koncertů v Německu, ve Francii, Dánsku, Polsku a Velké Británii. Podívejte se s nimi do světa, který vás přesvědčí, abyste opustili svou práci a začali žít. Kazatel, šaman, maniak a exhibicionista vás vezmou na výlet, ze kterého nemůžete uniknout. Odlet v 18,30 hodin.

Další program rokáče na březen najdete v Kalendáři akcí.

Foto: Zdeněk Pergl.