e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Elton John míří z Las Vegas do českých kin

publikováno: 14.3.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Radka Urbancová/Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Cyklus Koncerty v kině Aerofilms odstartuje novou sezonu skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky popu. Po hvězdách jako Robbie Williams nebo Muse uvede v kinech záznam koncertu nestárnoucí hudební legendy Eltona Johna. Inovativní a emocionálně působivé koncertní představení The Million Dollar Piano z Caesarova paláce v Las Vegas se na jediný večer přenese do kin. Show můžete vidět v kinech v Chomutově, Klášterci nad Ohří, Kadani a Teplicích ve středu 19. března.

„V Las Vegas si to opravdu užívám. Vždycky pro mě bylo výzvou a chtěl jsem tu předvést co nejlepší show. Když lidem dáte skvělou hudbu a podívanou a je to baví a mají pocit, že za své peníze dostali to nejlepší, tak není co řešit. Na světě podle mě neuděláte velkolepější show než právě v Koloseu v Las Vegas,“ říká o koncertu Elton John.

Elton John v rámci koncertu odehraje největší hity své kariéry, jako jsou „Rocket Man“, „Tiny Dancer“, „Saturday Night’s Alright for Fighting“, „I’m Still Standing“, „Goodbye Yellow Brick Road“, „Philadephia Freedom“ či „Your Song“.

Strhující podívanou dokresluje působivá a do nejmenšího detailu propracovaná scénografie v barokním stylu, kterou vytvořil designérský tým nedávno zesnulého Marka Fishera a Patricka Woodroffea. Fisher (známý coby autor scény koncertního turné „The Wall“ od Pink Floyd či scény slavnostního zahájení a zakončení Olympijských her v Pekingu v roce 2008) spolu s Woodroffem vytvořili úchvatnou světelnou show, která dokonale souzní s celou scénou.

Ústředním bodem scénografie je na zakázku vyrobený klavír z dílny společnosti Yamaha – The Million Dollar Piano. Technologický unikát se zabudovými 68 LED obrazovkami (skutečně v hodnotě milionu dolarů) byl vyroben Eltonovi na míru. Výroba klavíru trvala téměř čtyři roky a výsledný nástroj váží asi 1,5 tuny. „Pro mě je to křídlo uměleckým dílem. Hraju na něco, co budou jednou vystavovat ve Smithsonově institutu“, říká Elton John. „Ten nápad posázet piano LED obrazovkami… je to jako kino!“

Na koncertu Eltona Johna doprovází kapela ve složení: kytarista Davey Johnston, nedávno zesnulý baskytarista Bob Birch, perkusista John Mahon, bubeník Nigel Olsson a hráč na klávesy Kim Bullard. Speciálním hostem je perkusista Ray Cooper.

Elton je jedním z nejprodávanějších sólových umělců všech dob – na kontě má 35 zlatých a 25 platinových alb, 29 po sobě jdoucích hitů v žebříčku Top 40 a více než 250 milionů desek prodaných po celém světě. Elton je rovněž držitelem rekordu za nejprodávanější singl všech dob – jeho píseň „Candle in the Wind“ z roku 1997 se prodala na 37 milionech nosičů. Od začátku kariéry v roce 1969 již odehrál přes 3000 koncertů po celém světě. Elton John se nedávno stal prvním držitelem ceny Icon Award předávané v rámci Britských hudebních cen, která je udělována za přínos na poli britské hudby a je určena věhlasným umělcům, kteří se svými texty, nahrávkami a koncerty trvale zapsali do britské kultury.

Koncert můžete vidět v několika kinech - v Kině Svět v Chomutově a kině Egerie v Klášterci nad Ohří 19. března od 19,00 hodin, v kině Hvězda v Kadani a kině Květen Teplice začíná promítání ve 20,00 hodin.