e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vystavte své fotky v saské pevnosti

publikováno: 14.1.2014, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V dubnu se v prostorách pevnosti Königstein v Saském Švýcarsku otevře velká výstava, která představí sbírku děl, inspirovaných právě touto mohutnou pevnosti. Na výstavě „Nejkrásnější v celé zemi - pevnost Königstein v zrcadle umění“ se můžete podílet také vy - ve foyeru výstavy chtějí pořadatelé vystavit kolem 240 fotografií, pořízených návštěvníky. Na vaše fotky čekají do 26. ledna.

"Od 17. století je pevnost Königstein jako impozantní stavební památka v nádherné krajině oblíbeným motivem výtvarných umělců. Pod názvem „Nejkrásnější v celé zemi - pevnost Königstein v zrcadle umění“ je připravována mimořádná výstava věnující se právě tomuto tématu. Přímo na „místě činu“ budou vystavena díla proslulých umělců, jako jsou Johann Alexander Thiele, Bernardo Bellotto, zvaný Canaletto, a Adrian Zingg. Pomocí experimentálního pohledu na pevnost na video- a fotoinstalacích tak výstava vytváří most do bezprostřední současnosti. Celou výstavu završí dokumentace, zpracovaná podle starých fotografií a grafik, která bude vystavená v exteriérech pevnosti," vysvětluje Therése Stoll z pevnosti.

Pokud fotku, která zachycuje vaši návštěvu či prostě jen krásy pevnosti doma máte, můžete ji poslat do 26. ledna na adresu stoll@festung-koenigstein.de. Poslat můžete maximálně pět fotografií a připojte svou adresu. Do předmětu zprávy napište německy: Foto-Aktion Sonderausstellung či anglicky: Call for pictures, special exhibition. Vybraní fotografové získají pozvání na speciální prohlídku a navíc celoroční vstupenku do areálu pevnosti. Výstava se otevře 11. dubna a potrvá až do začátku listopadu.

Podrobné informace o výstavě a zasílání fotografií získáte v angličtině  nebo v němčině.