e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lyžařský přejezd Z Klínů do Klínů

publikováno: 14.1.2013, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

34. ročník běžkařského přejezdu Z Klínů do Klínů se koná v Krušných horách v sobotu 19. ledna. Pořádá ho Klub českých turistů Lokomotiva Most. Nebude-li na horách dostatek sněhu, mají pořadatelé připravenou i pěší variantu výletu.

Připraveny jsou celkem čtyři trasy. Nejkratší dvanáctikilometrová vede přes Mníšek, patnáctilometrová vás zavede na Klínskou bránu, trasa 17 km povede přes Německo a Mníšek a nejdelší trasa 30 km přes Český Jiřetín. Všechny mají start v restauraci Stará škola na Klínech od 8,15 do 11,30 hodin a cíl je tamtéž do 16,00 hodin.

Využít můžete autobusu, který odjíždí v 8,00 hodin z Mostu od parkoviště prodejny nábytku Jamall za hlavní poštou nebo z Litvínova od Bílého sloupu v 8,20 hodin. Zpět se autobus z Klínů vrací v 16,30 hodin. Jízdenky je možné zakoupit v prodejně KL Sport Most (pro nečleny 60 Kč, pro členy 50 Kč).

Akce je určená pro běžkaře, ale v případně nedostatku sněhu můžete trasu absolvovat pěšky. Další informace získáte na webu klubu turistů http://www.kctmost.cz.