e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zítra začínají adventní koncerty Vox melodica

publikováno: 13.12.2010, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V úterý 14. prosince v 19,00 se uskuteční první adventní koncert mosteckého vokálního tělesa Vox melodica II. Pořadatelé věří, že po loňské sérii koncertů jejich předvánoční vystoupení stane tradicí. Během čtyř koncertů v Mostě a Litvínově uslyšíte nejen Rybovu mši, ale také staré vánoční písně.

První koncert 14. prosince se koná v budově Oblastního muzea v Mostě a na programu jsou písně s vánoční tematikou a skladby z období renesance a baroka.

"Jako každoročně i letos zazní pod mým vedením tóny Rybovy České mše vánoční v Mostě a v Litvínově. První provedení je čistě komorní - uskuteční se v Mostě v Městské knihovně ve čtvrtek 16. prosince," informoval vedoucí souboru Martin Laxa. Koncert v knihovně začíná v 19,00 hodin, varhaníkem bude František Krtička.

"Další dvě provedení zazpíváme ve větším obsazení - 18. prosince v 15,30 v Mostě v Kostele sv. Václava a v 19,00 v Litvínově v Docela velkém divadle," doplnil Martin Laxa. Účinkovat budou pěvecké sbory Carmina Přeštice a Vox melodica II Most společně s hosty. Na varhany bude tentokrát hrát Tomáš Alferi.