e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutov se vánočních trhů nevzdává

publikováno: 13.11.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zatímco v Sasku se ruší jeden vánoční trh za druhým, některá česká města s jejich konáním stále počítají. Je to i případ Chomutova, který chce v centru města nabídnout kolem dvacítky stánků i menší program.

"V letošním roce neproběhne slavnostní rozsvícení vánočního stromu, které je spojené s kulturním programem a ohňostrojem. Chybět bude také vyhřívaný stan ve spodní části náměstí," informovala Zuzana Kroutilová z chomutovského magistrátu. Důvodem je fakt, že zahájení Adventu bývá provázeno vysokou návštěvností, až kolem pěti tisíc lidí. „Není pro nás technicky ani organizačně možné vyčkávat do poslední chvíle,” vysvětluje primátor města, proč není možné čekat s rozhodnutím na zmírnění opatření.

Přesto se město nevzdává plánu uspořádat adventní trhy. „Zatím připravujeme variantu s více než dvaceti stánky s občerstvením a vánočním sortimentem. Budeme schopní zareagovat i na případné omezení počtu stánků nebo jejich rozestupů. A poradili bychom si i s případným pozdějším otevření celého tržiště,” říká náměstek primátora David Dinda. Zahájení trhů je naplánováno na 29. listopadu. Město počítá také s kulturním programem v otevřeném prostoru parčíku vedle radnice a také na menším venkovním pódiu přímo na náměstí. „Znovu připravujeme vánoční kopec na bobování pro děti, také oblíbené Kapříkování v parčíku u radnice. Na Štědrý den pak živý betlém. A možná ještě nějaké překvapení.”

Foto: Archív města Chomutov.