e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Darujte pravidelně a pomozte dětem k jejich novému háru

publikováno: 13.11.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Spolek Nové háro, jehož hlavní činností je výroba paruk na míru z pravých vlasů pro onkologicky nemocné děti a dospívající, spustil na začátku listopadu kampaň s názvem Klub přátel Nového hára. Cílem kampaně je oslovit veřejnost a motivovat jednotlivce k pravidelnému finančnímu dárcovství.

„Náš spolek je stejně jako řada jiných neziskových organizací finančně zcela závislý na drobných a firemních dárcích, přičemž největší pomocí je pro nás pravidelná finanční podpora. Pravidelní dárci jsou pro nás stabilním zdrojem finančních prostředků a i díky nim máme jistotu, že budeme moci pomáhat vždy v okamžiku, kdy je to potřeba,“ vysvětluje Lucie Staňková, předsedkyně spolku Nové háro, a pokračuje: „Abychom základnu našich pravidelných přispěvatelů ještě rozšířili a povzbudili k dárcovství i naše zatím nerozhodné fanoušky, přichystali jsme novinku s názvem Klub přátel Nového hára. Ten, kdo pravidelně každý měsíc daruje, se automaticky stává členem a kromě dobrého pocitu získá také drobné odměny od nás.“

A jak přesně Klub přátel Nového hára vlastně funguje? Každý, kdo chce být členem, se nejprve musí zaregistrovat na webu www.noveharo.cz, kde najde registrační formulář. Následně obdrží podklady k nastavení trvalé měsíční platby, která musí být alespoň 100 Kč. Z příspěvků od dárců bude financována především výroba paruk z pravých vlasů pro onkologicky nemocné děti a dospívající, ale také šíření osvěty o dětské onkologii či materiální pomoc onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Každý pravidelný dárce za odměnu získá malý uvítací balíček, ale především měsíční newsletter plný zajímavostí z činnosti spolku.

Nové háro založila v roce 2017 tehdy osmnáctiletá Markéta Zagrapanová, která se sama třikrát onkologicky léčila. V roce 2018 své nemoci bohužel podlehla a spolku se ujala její maminka Lucie Staňková. Hlavním posláním spolku je výroba paruk z pravých vlasů na míru, kterou onkologicky nemocné děti a mladí lidé získají zcela zdarma. V současné době má spolek Nové háro předaných již 41 paruk. Dalším a neméně významným posláním spolku je šíření povědomí o dětské onkologii. Tomuto tématu se věnuje kampaň spolku s názvem „Ať to není tabu“. Patronkou spolku se na začátku roku 2019 stala oblíbená česká zpěvačka Lucie Bílá, která ho finančně podporuje a také pro něj vlastnoručně vyrábí kolekci charitativních šperků. Nově spuštěná kampaň „Klub přátel Nového hára“ cílí na pravidelné finanční dárce a má spolku přinést větší finanční jistotu.