e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Olejomlýnským parkem budou moci lidé projít od prosince

publikováno: 13.11.2014, kategorie: Turistika, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Nejrozsáhlejší investiční akcí, která v Jirkově nyní probíhá a o níž vás pravidelně informujeme, je revitalizace Olejomlýnského parku. Dosud zde probíhaly zemní práce, které sice trochu komplikovaly časté deště, přesto vše běží dle plánu. Hotova je in-line dráha a dopravní hřiště, zčásti je hotova kruhová plocha pro přezutí bruslí a rýsují se chodníky.

Přes zimu sami Jirkováci uvidí, jak vše vypadá, park totiž bude v prosinci a lednu částečně zprůchodněn. „Přesto bude potřeba dbát opatrnosti, protože lokalita zůstává staveništěm, a o povolených místech pohybu budou informovat cedule,“ upozorňuje starosta Radek Štejnar. Je pravděpodobné, že v případě mírné zimy budou některé stavební práce probíhat i ve zmíněných měsících. Na jaře bude položen štěrkový povrch chodníků a zbylé živičné povrchy.

Stavební stroje sem najely v červenci, obyvatelé Jirkova bohužel nerespektovali vyznačené cesty, docházelo k vandalismu, proto se v srpnu rozhodlo, že bude veřejnosti na určitou dobu uzavřen.

V projektu je uveden termín dokončení září 2015, v podstatě ale hlavní práce proběhly letos, na jaře se počítá s úpravami veřejné zeleně a výsadbou, osazením herních prvků, veřejného osvětlení, mobiliáře a dále vybudování dětského hřiště, lanovky, horolezeckých a skate prvků, hřiště na petanque, dřevěného mola, osazení dopravního značení na dětském dopravním hřišti. Není vyloučeno, že bude stavba dokončena dříve, záleží na průběhu zimy.

Investiční akce zahrnuje také vybudování odpočinkových míst a hřišť pro volnočasové aktivity jako je lanovka, lezecké stěny, petanque a podobně. Stavební práce za 14,8 milionu korun provádí firma Skanska a. s. Praha, na dodání herních prvků ještě proběhne výběrové řízení. Jirkov si může vybudování sportovně rekreačního areálu dovolit díky 85% dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.