e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Listopad přináší tři české filmové premiéry

publikováno: 13.11.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Hned tři tuzemské novinky uvede chomutovské kino Svět v listopadu. Nejprve to bude film Křídla Vánoc - příběh čtyř hrdinů, které spojuje jedno působiště – nákupní centrum. Každý je jiný, každý má své představy o životě a své sny. Ale co se stane, když díky kouzlu Vánoc se jejich přání splní? V jedné z hlavních rolí se objeví R. Krajčo, který ke snímku rovněž složil hudbu. Premiéra již zítra - ve čtvrtek 14. listopadu.

Film Bella Mia je nazván podle své hlavní hrdinky, krávy Belly. Baladické podobenství o tom, jak k utracení odsouzené stádo krav hrozbě smrti unikne a o tom, co to udělá s lidmi – jak se někteří sníží na úroveň zvířat. V hlavních rolích Petr Forman, Zuzana Norisová, Petr Rajchert. Premiéra ve čtvrtek 21. listopadu.

Dvojici Kaiser – Lábus zná snad každý především z televizních estrád, ale na plátně se spolu objevují zřídkakdy. Dochází k tomu v česko-finské komedii Klauni, v níž představují část kdysi slavné klaunské skupiny (trojici doplňuje francouzský herec Didier Flamand), která se sejde po třiceti letech. Bude jim do smíchu? Premiéra ve čtvrtek 28. listopadu.