e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dětský principál se propůjčí pro charitu

publikováno: 13.11.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Lucie Bartoš

Sdílet: facebook twitter google+

Studenti Střední školy diplomacie a veřejné správy Most zvou na charitativní vystoupení, které se koná tuto neděli 15. listopadu od 15:30 hodin v Centru volného času v Mostě. Jde o druhý počin v rámci aktivity školy „Středoškoláci DĚTEM“.

První akcí byla pomoc Azylovému domu pro ženy s dětmi v září, kdy studenti po zjištění podmínek posbírali doma nepotřebné věci a především školní pomůcky, které předali maminkám a jejich dětem. K akci se tehdy připojili i někteří představitelé města Most či podnikatelské sféry. Tentokrát se nabídl jeden ze studentů, dětský principál Cirkusu Mini, k veřejnému vystoupení s výtěžkem ve prospěch potřebných.

Vstupné na kulturní akci je dobrovolné. Výtěžek ze vstupného bude věnován ve prospěch Linky duševní tísně v Mostě, která pomáhá ve velké míře právě dětem, které jsou v tísni, ať už jde o šikanu, rodinné problémy, sexuální problémy, problémy s drogami či jídlem nebo se smrtí, smyslem života a depresemi.

Na akci přislíbili osobní účast například vedoucí Linky duševní tísně Jiřina Venclíčková, ředitelka mateřských škol v Mostě Milada Kmínková, náměstci primátora Jiří Kurcin a Hana Jeníčková a další.

Podpora Linky duševní tísně nebude jednorázová. Bude pokračovat i po akci. Studenti, kteří na škole studují obor „Veřejná správa se zaměřením na diplomacii a public relations“, budou mít pravidelně v magazínu Diplomat prostor pro prezentaci činnosti Linky formou příběhů. V prosinci vyjde totiž druhé číslo magazínu Diplomat a přinese první ze skutečných příběhů, který vyslechly pracovnice linky. Veřejnost se tak jednak bude moci seznámit s tím, jaké potíže skutečně mladé lidi (ale nejen je) trápí, co Linka duševní tísně vlastně řeší a jak může pomoci. Poutavá forma literárního příběhu je navíc čtivá i pro děti, které jinak třeba zpravodajský článek v novinách „nevezmou na vědomí“. U každého příběhu, který se objeví okamžitě také na internetovém portálu www.diplomat-press.cz, budou vždy zmíněny všechny kontakty na Linku duševní tísně. Je možné, že některý mladý čtenář najde v popsaném příběhu i sám sebe, své vlastní bolístky, a tím spíše se odhodlá zvednout telefonní sluchátko a svěřit se se svým problémem.