e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kde ještě zůstalo otevřeno?

publikováno: 13.10.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zoologické zahrady, muzea, divadla, kina, bazény - všechno je uzavřeno. Přesto se nám podařilo najít pár výjimek, kam můžete ještě vyrazit. Zbývají zámecké parky, ale třeba také minigolf nebo botanická zahrada.

Přestože památkové objekty jsou uzavřené, jejich venkovních prostor se nařízení netýká. Můžete tak vyrazit třeba do rozsáhlého anglického parku na zámku v Krásném Dvoře, do zámeckých parků v Klášterci nad Ohří nebo Duchcově. V Žatci je zase návštěvníkům k dispozici Klášterní zahrada. Ideálním vycházkovým místem je také nově otevřené Jezero Most.

V provozu zůstaly také knihovny. Sice ruší veškeré kulturní akce, přednášky či programy pro děti, knihu si ale můžete vypůjčit v běžném režimu.

Zoologické zahrady bylo nutné uzavřít, překvapivě se opatření nedotklo Botanické zahrady v Teplicích. „Po konzultaci s paní ředitelkou KHS Ústeckého kraje MUDr. Šimůnkovou zůstává naše botanická zahrada otevřena. Nevztahuje se na nás vládní nařízení, jako třeba na zoologické zahrady,“ uvedl ředitel zahrady Petr Šíla. Podle něj jsou podmínky ve sklenících natolik specifické, že je zde minimální riziko šíření koronavirové nákazy. Samozřejmě ale nezapomeňte na roušku. 

Stále otevřeno hlásí také minigolfové hřiště u Aquadromu v Mostě.