e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Škodovky se znovu po roce sjedou na mostecký autodrom

publikováno: 13.9.2018, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 22. září se do areálu mosteckého autodromu sjedou majitelé vozů značky Škody i fanoušci stále nejoblíbenějšího a v tuzemsku nejrozšířenějšího automobilu výrobce z Mladé Boleslavi. Návštěvníci se mohou těšit na rozmanité vozy od historických exemplářů přes auta v tuningové úpravě až po nejmodernější žhavé novinky. Chybět nebude zajímavý doprovodný program a soutěže o ceny.

Pořadatelé zatím evidují na 40 majitelů škodovek, nechybějí mezi nimi ani zajímavé exempláře. „Například Škoda 110 R z roku 1980 je takovým vlkem v rouše beránčím. Skrývá v sobě totiž dvoulitrový motor Alfa Romeo a má také kompletně upravený podvozek. O osm let mladší Škoda 130 Rapid se ukáže fanouškům v původním stavu bez jakýchkoli úprav a zásahů. Nebudou chybět ani slavné dodávky 1203. Jsou to nejdéle vyráběné škodovky, z pasu sjíždějí již 50 let. Jeden z exemplářů, starý 23 let, má přitom najeto jen 35 tisíc kilometrů,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Sraz začíná v 10,00 hodin, program setkání organizátoři naplánovali do 18,00 hodin. Účastníci se mohou zúčastnit soutěže o nejhezčí vůz srazu, zažít sportovní jízdu na malém závodním okruhu na polygonu, zasoutěžit si ve slalomu mezi kužely nebo být součástí spanilé jízdy po velkém závodním okruhu autodromu.

Řidiči škodovek se ale také mohou na srazu zdokonalit ve svých znalostech a dovednostech za volantem. Je pro ně totiž vypsaný kurz bezpečné jízdy, zájem je třeba potvrdit na e-mailovou adresu krafek@autodrom-most.cz. „Kurz sestává z jedné hodiny teorie na učebně a dvou hodinách praxe na výcvikových plochách polygonu. Vše pod vedením zkušeného instruktora. Výhodná je cena, a to 1990 korun,“ doplnil Krafek.

Majitelé škodovek ani ostatní návštěvníci srazu neplatí vstupné, pořadatelé nevybírají peníze ani za zaparkování vozidel v areálu autodromu. Zpoplatněné jsou jenom adrenalinové zážitky, soutěž o ceny a výše zmíněný kurz. Sportovní jízda stojí 100 korun, účast ve slalomu přijde na 50 korun.