e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké muzeum představí příběh velké lásky básníka Goetha

publikováno: 13.8.2019, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Příběh velké lásky mezi třebívlickou paní Ulrikou von Levetzow a básníkem Johanem Wolfgangem Goethem bude námětem živých obrazů v Oblastním muzeu a galerii v Mostě. Netradiční prohlídky budovy muzea se budou konat v sobotu 17. srpna po celý den od 10,00 do 16,00 hodin.

Originální prohlídka muzea ve stylu populárních Živých obrazů vás zanese do dvacátých let devatenáctého století, kdy se stanete diváky příběhu velké, leč nenaplněné lásky, mezi stárnoucím básníkem, dramatikem, prozaikem ale i politikem Johanem Wolfgangem Goethem a mladou šlechtičnou Ulrikou von Levetzow. K jejich prvnímu seznámení došlo v Mariánských Lázních, které Goethe často navštěvoval. Příběh v režii Petra H. Baťka a v podání herců divadla Bída proběhne vždy každou půlhodinu od 10,00 do 16,00 hodin. Vstupné 30 Kč, snížené 15 Kč.

Dodejme, že v letošním roce si připomínáme hned dvě kulatá výročí obou osobností. Před 270 lety se narodil slavný německý básník Goethe, který v severozápadních Čechách trávil mnoho času, a též 120 let od chvíle, kdy v Třebívlicích zemřela baronka Ulrika von Levetzow.