e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Soutěžní léto: Do Kadaně na Pražský výběr

publikováno: 13.8.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Město Kadaň nyní žije přípravou na největší historickou akci v Dolním Poohří – Císařský den 25. srpna. Na ten ale vstupenku nepotřebujete, a tak jsme pro vás s KZK připravili vstupenky na jinou skvělou akci – koncert legendy rockové scény, předskokany Rolling Stones - Pražského výběru! SOUTĚŽ SKONČILA.

Město Kadaň má před sebou svou největší akci – Císařský den, který se koná na konci srpna. Co vás letos čeká, se dozvíte v tomto článku. Právě s touto historickou podívanou bude souviset také soutěžní otázka. Protože je ale na Císařský den vstup zdarma, připravili jsme pro vás v rámci Soutěžního léta ve spolupráci s Kulturním zařízením Kadaň jiné lákadlo.

V říjnu totiž do Kadaně dorazí česká rocková legenda, kapela Pražský výběr, která si zřejmě vrchol své kariéry užila letos v červnu na letišti v pražských Letňanech. Jako svého zvláštního hosta si je totiž vybrala kapela Rolling Stones. „Je to pro nás velká čest a také vyvrcholení naší dráhy. Nikdy bychom tomu bývali nevěřili, a přesto se to stalo. Pravděpodobně to bude můj hudební vrchol,“ řekl k tomu Michael Kocáb. A Michal Pavlíček k tomu dodává, že kvůli Rolling Stones začal hrát na kytaru.

"Odvaz, sranda, recese, crazy humor, ironie a nadsázka," tak popisuje hudbu nové vlny kniha Excentrici v přízemí. Přesně taková byla i chvíli tolerovaná, poté zakázaná a poté režimem znovu tolerovaná kapela Pražský výběr, která vznikla okolo klávesisty a zpěváka Michaela Kocába. Posluchači oceňují nápaditost jejich textů, ale i instrumentální dovednosti a v neposlední řadě showmanství, s jakým umí své písně na pódiu prezentovat, mnohdy v originálních kostýmech. Přijďte si poslechnout naživo hity jako Pražákům, těm je tu hej nebo Zubatá v sobotu 20. října do KZ Orfeum. Pro dva z vás máme vstupenky zdarma.

SOUTĚŽ:

Od: 13.8.2018

Do: 19.8.2018

Otázka: V jakém roce poprvé navštívil císař Karel IV. město Kadaň? Správná odpověď byla 1367.

Cena: 2 vstupenky na koncert Pražského výběru v Kadani

Jak hrát: Přejděte na facebookový profil magazínu e-region.cz, dejte mu like, a v soukromé zprávě (abyste nenapovídali ostatním) pošlete správnou odpověď. Pokud nemáte facebookový účet, zašlete odpověď na adresu obsah@e-region.cz. 

Kompletní pravidla a pokyny, jak soutěžit, najdete v článku Soutěžní léto: Jak hrát?

Foto: Pražský výběr