e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Osecká pouť: historický jarmark, vláčky i pouťové atrakce

publikováno: 13.8.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Oseku se tento víkend koná tradiční velká pouť, zasvěcená Nanebevzetí Panny Marie. Bohatý program v historickém duchu nabídne po oba víkendové dny nádvoří cisterciáckého kláštera, na nádraží můžete vidět výstavu a modelové kolejiště, chybět nebudou stánky a pouťové atrakce.

Program:

Slavnostní průvod
Vyjde v 9,30 hodin od budovy Základní školy v Hrdlovské ulici. Hudebníci ZUŠ Litvínov doprovodí mažoretky DDM a Duchcov.

Historický řemeslný trh z počátku 20. století
Otevírá se na nádvoří cisterciáckého kláštera v sobotu od 10,00 hod. do 18,00 hodin, v neděli od 9,00 do 17,00 hodin. Uvidíte představení pouličních a loutkových divadel, historické hudby, akrobacii na volném laně, kejklíře a další.
Učinkují: STOLART s.r.o., Divadlo na cestě, historická hudba Gnomus, kejklíř Půpa, provazochodkyně Kristýna Vlčková, flašinetář Paroha s opičkou Kiki a Panoptikum Maxe Fische.

Kulturní program na Klášterním náměstí
Po oba dva dny bude hrát kapela Regius Band, v sobotu 16. 8. od 20,00 hodin koncert hudební skupiny Elán revival.

Pouťové atrakce
Kolotoče, houpačky, autíčka, střelnice, motokáry, občerstvení, jarmareční stánky - to vše najdete na „pouťovém prostranství“, na ulici Obránců míru a v Dolnonádražní ulici od kláštera k Domu dětí a mládeže. V sobotu ve 22,00 hodin ohňostroj.

Okresní výstava chovatelů
Výstava domácího zvířectva, bohatá tombola, občerstvení v zahradním areálu výstaviště Českého svazu chovatelů (naproti lunaparku).

Železnice
Výstava velkého modelového kolejiště a modelů železničních vozidel v tělocvičně Domu dětí a mládeže v Dolnonádražní ulici pořádá KMŽ Moldaváček Lom.  
V železniční stanici Osek město (horní nádraží) výstava ke 130. výročí příjezdu vlaku na Moldavu s provozem modelového kolejiště strojvedoucího M. Schütze po oba dny od 9,00 do 16,15 hodin.