e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Film Krajina mého srdce měl premiéru v Kadani

publikováno: 13.7.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Strhující filmový příběh krajiny podél Ohře, který pro Destinační agenturu Dolní Poohří natočil filmař Jaromír Malý, měl tento týden premiéru v Kadani na náměstí. Agentura nyní jedná s Kinematografem bratří Čadíků, který brázdí s českými filmy města v Poohří, aby snímek Krajina mého srdce viděli diváci i na dalších místech.

Poprvé se široké veřejnosti film plný netradičních záběrů a dynamické hudby představil desátého července před dokumentem Trabantem do posledního dechu, který mapuje poslední a nejnáročnější expedici cestovatele Dana Pribáně. Tento český film je jedním ze čtyř, s nimiž letos putuje zmíněný Kinematograf bratří Čadíků. 

„Kinematograf se po Kadani přesouvá dále do Žatce, Postoloprt a na Nový Hrad v Jimlíně. Rádi bychom, aby ho viděli diváci i tam, vždy před dokumentem Dana Pribáně,“ informovala ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. V Žatci by se tak film měl objevit 14. července, v Postoloprtech 18. července a v Jimlíně 24. července.

Prvními diváky filmu byli na konci dubna v kině Egerie v Klášterci nad Ohří účastníci konference cestovního ruchu Stop and Stay. Ta byla letos z velké části věnována právě filmu a předpremiéra snímku Jaromíra Malého pak byla jejím vyvrcholením. „Pokusil jsem se natočit snímek, kde bude krajina hlavní postavou, nositelem příběhu,“ řekl tehdy před promítáním Jaromír Malý, který svůj film nazval prostě a výstižně – Krajina mého srdce. „Příběh – alespoň ve mě, který zde žije odmalička – vyvolal silné emoce,“ konstatoval poté místopředseda správní rady Destinační agentury Dolní Poohří Michal Voltr. 

Režisér, kameraman a střihač Jaromír Malý pochází z Mostu, kde se poprvé dostal k práci s kamerou, a region Dolního Poohří je mu tak velmi blízký.  Studoval Filmovou školu v Písku a střih na FAMU v Praze. Patří mezi desítku nejvyhledávanější reklamních režisérů, pracoval jako druhý režisér filmu Želary, jako kameraman filmu Swingtime, podílel se na filmu Andělé všedního dne.