e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Teplicích se opět představí mladí operní pěvci

publikováno: 13.7.2016, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mozartovu Kouzelnou flétnu letos nastudují mladí operní pěvci a dirigenti v rámci Evropské hudební akademie v Teplicích. Poprvé operu představí v Krušnohorském divadle Teplice pátek 22. července, následovat budou další tři představení. V srpnu pak můžete slyšet gala koncert z Mozartových oper.

Evropská hudební akademie Teplice byla založena v roce 2007 s cílem přivádět do Česka mladé talentované operní pěvce a dirigenty z celého světa, kteří zde pod vedením zahraničních a tuzemských lektorů nastudují a provedou operní inscenaci a koncerty.

Premiéra Kouzelné flétny Wolfganga Amadea Mozarta se koná v pátek 22. července od 19,00 hodin, další představení proběhnou 23., 26. a 28. července ve stejný čas v Krušnohorském divadle Teplice. Představení je připraveno ve spolupráci s operními studii Univerzit Britské Kolumbie a Severní Floridy, spoluúčinkuje Brixiho komorní soubor Teplice, Komorní orchestr EMA. Dirigent: Norbert Baxa. Režie: Martin Otava. Výtvarná spolupráce: Tomáš Růžek. Opera je nastudována v německém originále. Vstupenky stojí od 70 do 150 korun.

Dalším představením Evropské hudební akademie bude ve čtvrtek 11. srpna Operní gala, kde zazní díla ze tří stěžejních oper Wolfganga Amadea Mozarta: Don Giovanni, Le nozze di Figaro a Cosi fan tutte. Program je součástí mezinárodního dirigentského a pěveckého workshopu pod vedením renomovaného rakouského dirigenta Wolfganga Scheidta. Program bude dále uveden v Městském divadle v Jablonci nad Nisou a v Obecním domě v Praze za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice.