e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 15. až 17. července

publikováno: 13.7.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Pohádky, kina a divadla pod širým nebem nabízí červencový víkend. Vypravit se můžete třeba do Krásného Dvora (na fotce), zahrad Františkánského kláštera nebo na zámek Nový Hrad. Přidáme i pár hudebních festivalů.

Letní kino
Prázdniny jsou ideální příležitostí vyrazit do letního kina. Podívejte se do rubriky Kalendář akcí, kde najdete přehled všech letních kin v regionu s jejich programem. Promítá se v Litvínově na koupališti, taktéž na koupališti v Duchcově, v letních kinech Žatec, Klášterec a Chomutov... 

Večerní safari
V chomutovském zooparku zase startují večerní jízdy Safari Expresem. Odjíždět budou každý pátek a sobotu až do konce srpna vždy ve 20,15 hodin ze zastávky před restaurací Tajga. Jízdenka stojí 80 Kč pro dospělé a 50 Kč pro děti, informace a rezervace na tel. 474 629 917.

Sousedská slavnost
V neděli 17. července od 13,00 hodin se před kostelem na Cínovci v Krušných horách na Teplicku koná sousedské setkání. Přineste s sebou vlastní koláče, káva a čaj budou k dispozici. Kostel bude otevřen k prohlídce a o hudební doprovod se postará Jitka Novodomská a Míla Danč.

Noc na Karlštejně
V rámci Zámeckého kulturního léta můžete v sobotu 16. července na nádvoří zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku vidět letos tolik populární inscenaci Noc na Karlštejně. Hru Jaroslava Vrchlického, která připomíná 700. výročí narození císaře Karla IV. Uvidíte od 20,00 hodin v podání Divadýlka na Dlani Mladá Boleslav.

Rybí hody
Opravdu netradiční program nabízí v pátek 15. července na své zahrádce Národní dům Podbořany. Šéfkuchařka Jana Boháčková předvede filetování mečounů z čerstvého výlovu a jejich grilování. Začátek v 19,00 hodin.

Hra světel
Neobvyklá světelná show, která má představit plánovanou úpravu piazzety před Vrchlického divadlem v Lounech, se odehraje v pátek 15. července. Začátek je po setmění. Pomocí světel umělci představí mozaiku, která by měla upomínat lounského rodáka, výtvarníka Zdeňka Sýkoru. Součástí akce bude v lounské knihovně promítání filmových dokumentů z 60. až 80. let (od 21,30 hodin). Zdeňsku Sýkorovi je ostatně na Lounsku věnováno aktuálně hned několik akcí. V sobotu se jeho příznivci setkají u řeky Ohře v Počedělicích (v 15,00 hodin), v Galerii města Louny bude končit výstava děl, vzniklých při sympoziu Sýkorovy Počedělice.

Divadlo v zahradách
V zahradách Františkánského kláštera v Kadani můžete v pátek večer vidět hru na motivy Boccaciova Dekameronu nazvanou Lásky a Nelásky. Hraje Divadlo Kapsa, začátek ve 20,00 hodin.

Koncert pro kozy
Koncert pro kamerunské kozy je název hudebního festivalu v Bílině, v areálu letního kina Kyselka. Začíná v pátek 15. července v 17,00 hodin a zahrají kapely Dobrý pocity, Kolo dokola, Cold as fire a Jelen. Vstupné 300 Kč na místě. 

Kinematograf
Bratři Čadíci opět vyrazili se svým kinematografem po českých městech a přiváží promítání i tam, kde letní kino nemají. V Žatci se tedy poněkud zmýlili, protože tam letní kino promítá, nicméně nyní tedy můžete vyrazit i do druhého kina pod širým nebem – na náměstí Svobody. Do středy 13. července se hraje v Kadani, v Žatci od 14. do 17. července, poté se pojízdný kinematograf stěhuje do Postoloprt a Jimlína. Na programu jsou české filmy.

Výtvarné dny 
V skanzenu Stará Ves chomutovského zooparku trvají až do neděle 17. července výtvarné dílny, které představí každý den jinou techniku. Program probíhá od 13,00 do 17,00 hodin, více se dozvíte v článku.

Víkend s divadlem
Víkend s pohádkami připravuje zámek Krásný Dvůr na Podbořansku na sobotu a neděli 16. a 17. července od 15,00 hodin. V sobotu program navíc zpestří sraz historických aut. Podrobnosti se dozvíte v dnešním článku v Magazínu.

Osecká kytara
Folkový festival Osecká kytara se koná v sobotu od 15,00 hodin na koupališti v Oseku. Hrají: Marien, Hurricane, Stráníci, Petr Petran a kapela, Hadraplán, Bob a bobci, K nezplacení. Vstupné 120 Kč. 

Festival Osmička
Další hudební akce rozezní lovosický lesopark Osmička o víkendu 15. a 16. července. Návštěvníci se mohou těšit na špičku českého drum & bassu, v páteční večer se představí DJs Pixie, Wonder Who, Nightrofix, Dino & Tony, Dave & Elmis a Fever. Už od sobotního odpoledne se pak lesním areálem ponesou tóny electro swingu, po kterém bude následovat pop, r'n'b a folk, až po hip hop, rap a trap. V tento den uslyšíme písničkáře a baviče Vojtaana, ale také interprety jako je Nika, DeMonello, Logic, Hasan, Gumbgu a další. Celý program na www.lokul.net.

Adrenalin na koupališti
Sportovní den na koupališti Koldům v Litvínově se koná v sobotu 16. července od 10,00 hodin. Děti čeká lezecká stěna, trampolína, skákací zvířátka a kola, pro dospělé je připraven otevřený Beach volejbalový turnaj trojic, pro všechny pak plavání na čas či otevřený turnaj ve stolním tenisu. Večer se na koupališti promítá film Deadpool. Platí se běžné vstupné na koupaliště, na film 80 Kč.

Františkánské léto
V Kadani v zahradách Františkánského kláštera pokračuje tuto neděli 17. července letní program. Od 14,00 hodin zahraje folková kapela Úlet a od 16,00 hodin je pro děti připravena pohádka Příhody včelích medvídků.

Piráti na jezeře
O víkendu propukne velká pirátská bitva na jezeře Chmelař u Úštěku na Litoměřicku.  Program začne už v pátek 15. července otevřením královského městečka a večerním programem od 21,00 hodin. V sobotu bude program probíhat od devíti ráno až do půlnoci, čeká vás historické tržiště, přístavní pirátské městečko, pirátská diskotéka, soutěže pro děti, hudba, večerní bitvu s ohni a na závěr ohňostroj. Hlavní pirátské bitvy vypuknou v 11,00 a 15,00 hodin.

Foto: Zámek Krásný Dvůr.