e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké listy jsou podle odborníků nejlepším městským zpravodajem v republice

publikováno: 13.7.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Alena Sedláčková

Sdílet: facebook twitter google+

Nečekanou radost uštědřili porotci soutěže městských a obecních zpravodajů Mosteckým listům v předvečer státního svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. V klání téměř čtyř stovek obecních a městských zpravodajů z celé České republiky získaly právě vaše Mostecké listy první místo. Cenu předal 4. července na Velehradě primátorovi Mostu Vlastimilu Vozkovi ministr financí Miroslav Kalousek a arcibiskup olomoucký a metropolita moravský Jan Graubner.

První ročník soutěže O nejlepší obecní a městský zpravodaj vyhlásila katedra politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci s obecně prospěšnými společnostmi Civipolis a Unives.eu a Angelus Aureus. Porotci, mezi nimiž zasedli například dlouholetý fotograf České tiskové kanceláře Vladislav Galgonek či vedoucí katedry žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Petr Orság, neměli snadnou práci. Vybírali totiž nejlepší obecní a městský zpravodaj z 385 periodik, která se do soutěže zapojila z celé republiky.

Hana Gregorová, jedna z pořadatelek soutěže, prohlásila: "Místní periodika chápeme jako významný komunikační nástroj, proto jsme soutěž vyhlásili. Potěšil nás také značný zájem. Vybrat nejlepší zpravodaje bylo velmi obtížné."