e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkovští hasiči oslaví 140. výročí v centru města

publikováno: 13.6.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 21. června bude celý den centrum Jirkova patřit hasičům. Místní dobrovolný sbor slaví 140 let od založení. Program připravili pestrý, své si tu najde každý - pohádkový les, soutěže, dechovku i rockový koncert. Vstup bude zdarma.

Začátek vypukne v 8,30 slavnostním pochodem od základní umělecké školy kolem hasičárny, kde bude odkryta pamětní deska. Starosta města Radek Štejnar předá sboru novou cisternu, kterou si hasiči postavili sami z přestavěného podvozku tatry a nové nástavby.

V půl desáté vyrazí kolona asi třiceti vozidel z Nových Ervěnic na jízdu městem. Auta budou pak k vidění celý den na náměstí a na parkovišti u řeky. Pohádkový les pro děti bude probíhat na tržnici od 10,00 do 13,00 hodin a další atrakcí pro děti bude například dopravní hřiště pražské městské policie. Na náměstí bude hlavní pódium, kde vystoupí děti ze ZUŠ, Staročeská dechovka, Úlet, Ventilky a Pumpičky a nakonec jirkovská kapela Marry B. V deset večer vypukne ohňostroj.

Omezena bude doprava, a to v ulici Příční, Rooseveltova a zavře se parkoviště za bývalým Meinlem. Kolem tržnice vedle hasičského domu bude centrum města nadále průjezdné.

Jirkovský sbor má 48 členů, z toho 15 je žen, od loňského roku něžnější zástupkyně postavily i závodní družstvo. Nejstarší člen slouží ve sboru již šedesát let. V předvečer oslav budou vybraní členové (mezi nimi i některé děti) oceněni, dostanou věrnostní vyznamenání, ocenění za zásluhy a medaile.