e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dnes se otevře letní kino u Kamencového jezera

publikováno: 13.6.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Lucie Rychecká

Sdílet: facebook twitter google+

Jedním z neklamných signálů nadcházejícího léta je otevření areálu Letního kina u Kamencového jezera v Chomutově. Není tomu jinak ani letos, kdy se plátno „letňáku“ poprvé rozzáří ve čtvrtek 13. června. Co kino chystá a kdy tam můžete dokonce přenocovat, se dozvíte v článku.

Na zahájení sezony je přichystána jedna z nejoceňovanějších domácích novinek, strhující temný thriller Ve stínu se skvělým Ivanem Trojanem v hlavní roli. Film získal deset Českých lvů včetně těch nejprestižnějších - za nejlepší film roku, nejlepší režii a nejlepší herecký výkon v hlavní roli.

Také v další nabídce je z čeho vybírat. Program kina tvoří osvědčená směs divácky vděčných snímků, animovaných rodinných filmů (Doba ledová 4, Rio, Croodsovi, Království lesních strážců, Méďa) a českých komedií (Svatá čtveřice, Okresní přebor, Probudím se včera), to vše je doplněno časem ověřenými lahůdkami, jako jsou Muži v černém nebo hororová klasika z 60. let – Psycho. Promítá se každý týden od čtvrtka do soboty.

Ale Letní kino bude patřit dětem nejen v rámci filmových pohádek. Na jeho podiu se v létě  odehrají také čtyři pohádky hrané - po dvou v každém prázdninovém měsíci.

A pokud se těšíte na nocování pod hvězdami, můžete vyrazit do kina i s dětmi v pátek, kdy jej připraveno stanování v kině i s pohádkou. Podrobnosti se dozvíte v článku Tábornická příprava na prázdniny.