e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bílina bude hostit mezinárodní Hry bez hranic

publikováno: 13.6.2009, kategorie: Pro děti, autor: Vlasta Vébr

Sdílet: facebook twitter google+

Město Bílina a Dům dětí a mládeže Bílina připravují v termínu od 16. do 20.června v Bílině mezinárodní HRY BEZ HRANIC. Jedná se o mezinárodní setkání žáků z Německa, Polska, Ukrajiny, Dánska, Litvy a České republiky, pro které je připravený bohatý program.

První den po příjezdu je pro účastníky připravená diskotéka v KC Fontána. Druhý den, tedy ve středu, se všichni proti sobě postaví v prvním kole mezinárodních Her Bez Hranic – na atletickém stadionu v Bílině pro ně bude připraveno zábavné soutěžní dopoledne. Třetí den pobytu, tedy ve čtvrtek 18.června, se od 13:30 v KC Fontána uskuteční druhé kole Her Bez hranic – účastníky čekají nejen vědomostní, ale i dovednostní soutěže, jako například poznej světové kulturní památky nebo složit puzzle. Poslední den pobytu se návštěvníci vydají na výlet do Prahy a v sobotu v ranních hodinách se vydají zpět do svých domovů.

Hlavním cílem této mezinárodní akce je hlavně setkání žáků z jednotlivých států, navázání kontaktů a možné mezinárodní spolupráce. Na financování se podílí Euroregion Elbe/Labe a skupina ČEZ.