e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Trať pro mistrovství ČR horských kol si můžete projet už dnes

publikováno: 13.5.2015, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Máte rádi horská kola? Jezdíte rekreačně, kondičně, závodně či jen tak pro radost? Pokud je alespoň jedna z vašich odpovědí kladná, zapište si do diářů datum 6. června 2015. Na mosteckém hipodromu se koná pohárový závod v maratonu horských kol, jehož mediálním partnerem je opět magazín www.e-region.cz. Letos se zde naše biková špička popere dokonce o titul Mistra České Republiky.

Na trati mosteckého Extrém Biku už pořadatelé letošního mistrovství ČR XCM odvedli kus práce a přestože je ještě čeká slušná porce hodin s krumpáčem a hráběmi, je možné si ji v podstatě celou bez větších problémů projet. Trať je značena žlutými šipkami, okolní restaurace jsou otevřeny, takže v příjemném jarním počasí je možné na mosteckých trailech strávit celý den. Některé přejezdy mimo les jsou značeny až těsně před závodem, proto doporučujeme vzít si mapu trasy sebou. 

Extrém Bike Most ovšem není jen o umístění na předních pozicích, pohárových bodech a špičkových bikerech na profesionální úrovni. Naprostá většina republikových maratonů je tvořena především pro bikovou veřejnost a nejinak tomu je i v Mostě, i když je zde několik odlišností. Především je potřeba počítat s tím, že trať patří k těm nejnáročnějším u nás, dlouhé široké zpevněné cesty zde opravdu téměř nikde nenajdete, na druhou stranu se zde nebudete ani minutu nudit a  patříte-li k cyklistickým nadšencům, pro které kolo znamená více než jen občasné vyplnění volného času, budete si zde užívat parádní terén, překonávat vlastní limity, o kterých jste dříve neměli ani tušení a po projetí cílem bez ohledu na celkový čas vás kromě pořádné únavy čeká nádherný pocit, že jste to celé zvládli. 

Závodníci budou mít opět možnost výběru tras EXTRÉM 72km, EXTRÉM 56km a HOBBY 35km.  Přímo v areálu mosteckého hipodromu budou připraveny i tratě pro děti. Novinkou 14. ročníku je zařazení kategorie E-BIKE. Na 35km trati se rozhodne o prvním Mistru ČR MTB elektrokol. 

Mapu, přihlášku a veškeré další informace naleznete na www.klmost.cz. Pozor, zlevněné startovné a pamětní tričko získáte jen v případě, že se přihlásíte a zaplatíte do 18. května! Startovné zdarma je možné získat v aktuální tipovací soutěži na webu a další startovné bude k nalezení na mosteckých trailech formou geocachingu.