e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Půda kadaňského hradu dnes ožije literaturou

publikováno: 13.5.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Tereza Gvoždiáková

Sdílet: facebook twitter google+

Lotyšsko. Nizozemsko. Finsko. Norsko. Španělsko. Izrael. 6 národů. 6 herců. 6 textů. To je netradiční nabídka kadaňské knihovny, která otevře návštěvníkům svou hradní půdu pro Noc literatury. Začátek dnes, ve středu 13. května v 19,00 hodin.

Divadlo Navenek ve veřejnosti běžně nepřístupném prostoru připravilo scénické čtení vybraných textů, které nás zavedou třeba na večeři, na které se probírá věčná nespokojenost dětí, do metra, ve kterém bude hlavní hrdinka ohrožovaná nožem, anebo se dozvíte, jak to probíhá, když si neúspěšný spisovatel chce koupit kokain. 

S Pavlem Volfem, Petrem Píďanem Stehlíkem, Jiřím Nebeským, Láďou Kytkou a Evou Žemličkovou se třeba podíváte, jak se stopovalo metalistům v 90. letech v Lotyšsku, jaké by to bylo, kdyby na světě (a to dokonce i ve Finsku) byl nedostatek vody, a zastavíme se i v pevnosti Beaufort, kde nám Píďan povypráví, jaké to je 3 týdny se nemýt. Unikátní příležitost. Unikátní herci. Unikátní místo. To vše zdarma dnes od 19 hodin. Noc literatury se odehrává kromě Kadaně ještě ve 24 dalších městech České republiky.

Městskou knihovnu v Kadani najdete v prostorách hradu.