e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Projekt Centra krušnohorského lidového umění pokračuje

publikováno: 13.4.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Projekt financovaný Evropským fondem pro regionální rozvoj ERDF a podpořený na české straně Ministerstvem pro místní rozvoj je zaměřen na spolupráci mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Na realizaci projektu pokračuje Podkrušnohorský zoopark společně s Oblastním muzeem Chomutov, Oblastním muzeem v Mostě, městem Annaberg – Buchholz a městem Chomutov.

V rámci projektu bude dokončena v areálu skanzenu Stará Ves řezbářská dílna, dostavěna roubenka, vyroste zde stodola a špejchar se sociálním zařízením, areál skanzenu bude oplocen.

Dalším krokem v realizaci projektu bylo zpracování marketingové studie, kterou zhotovila Vysoká škola finanční a správní v Mostě. Oficiální předání marketingové studie proběhlo v zooparku 31. 3. 2010 ve 14:00 hodin. Zástupci VŠFS Most Ing. Josef Švec a Ing. Václav Kohout Csc ji osobně předali členkám projektového týmu zooparku Bc. Ivetě Rabasové a PhDr. Haně Šťastné. Setkání bylo zakončeno slavnostním obědem, kde ředitelka zooparku Bc. Iveta Rabasová poděkovala zpracovatelům za dobrou spolupráci.