e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend v Krušných horách: Střediska v Krušných horách ukončila sezónu

publikováno: 13.3.2020, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

AKTUALIZUJEME. S výjimkou nejvýše položených sjezdovek v okolí Klínovce, letošní lyžařská sezóna v Krušných horách skončila. Některá střediska se přitom za celou sezónu vůbec nerozjela. Od 14. března byl kvůli nařízení vlády uzavřen i poslední areál na Klínovci.

Nařízení vlády o uzavření sportovišť se lyžařských areálů, začalo dotýkat až od soboty 14. března a tak byl uzavřeno i poslední středisko Klínovec. Mimo provoz je areál Novako na Božím Daru, stejně jako Bublava.

Klíny na Litvínovsku oznámily ukončení zimní sezóny v úterý 10. března, již se zde připravují na léto. Konec sezóny už na konci února avizovala Alšovka na Klášterecku. Letos se tam vůbec nepodařilo spustit velký vlek. Jen pár dní byl letos v provozu areál v Českém Jiřetíně na Litvínovsku, zcela mimo provoz letos zůstaly dvě sjezdovky. Areál v Mezihoří na Chomutovsku je mimo provoz již od 24. února. Konec sezóny oznámila v týdnu i Telnice na Ústecku.

Areály v Meziboří na Litvínovsku a Krupka na Teplicku se za celou zimu nerozjely. Žádné zprávy nejsou k dispozici z Bouřňáku na Teplicku, nicméně areál je bez sněhu a ani zde už se zřejmě lyžovat nebude. 

Touto informací proto ukončujeme pravidelné páteční zpravodajství ze zimních Krušných hor.

Ilustrační foto: Christophe Schindler z Pixabay.