e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pohádkové nocování v knihovnách - ZRUŠENO

publikováno: 13.3.2020, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

KNIHOVNY UZAVŘENY - AKCE ZRUŠENA! Blíží se další ročník tradiční knihovnické akce Noc s Andersenem. Děti mají možnost přenocovat ve své knihovně a zažít ji tak úplně jinak, než při půjčování knih. Které knihovny nabídnou v noci z 27. na 28. března svým čtenářům program?

Poprvé Noc s Andersenem proběhla v roce 2000 v uherskohradišťské knihovně. Letos se bude konat již 20. ročník této akce, která se postupně rozšířila na celou Českou republiku. "Noc s Andersenem je jednou z akcí, kterou české knihovny svádí v konkurenci populárnějších médií boj o zájem dětí a dětské čtenářství," vysvětlují pořadatelé. Je závěrem března - měsíce knihy. 

Bílina
Dobrodružné nocování v knihovně začne v 17,00 hodin. Tématem je Harry Potter – kouzla a čáry. Akce je určena pro dětské čtenáře ve věku 7 až 12 let. Nutná rezervace místa.

Chomutov
Noc startuje v 19,00 hodin a je určena pro děti od 2. do 4. třídy základních škol. Přihlášky a informace v dětském oddělení.

Most
Zábava, dobrodružství, vyrábění i špetka strachu čeká na děti v mostecké knihovně. Přihlášky je nutné zaslat do 15. března a najdete je na webu knihovny. Akce je určena pro děti od 8 do 12 let.

Žatec
Nocování plné zábavy a překvapení pro děti od 6 do 13 let chystá i žatecká knihovna. Program začíná již v 15,00 hodin.