e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Připravte se na Velikonoce: trhy a dílny na tento víkend

publikováno: 13.3.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dva týdny před Velikonocemi začíná několika jarmarků, trhů a velikonočních dílen, díky kterým se na svátky jara můžete připravit. Velikonoce oslaví na zámku v Litvínově, trhy se konají na kadaňském náměstí, dílny nabídne muzeum v Lounech i Žatci. NOVĚ tipy do Litoměřic a Vejprt.

Kadaň

Velikonoční trhy na Mírovém náměstí v Kadani se konají v sobotu 17. března od 8,00 do 12,00 hodin. Nakupování vám zpestří doprovodný program. Na náměstí vystoupí v 9,30 hodin. vokálně-instrumentální soubor Rudolfa Koblice, v dest a půl dvanácté uvidíte dechberoucí show provazochodků mezi věžemi radnice kostela Povýšení svatého Kříže. Ve 12,30 hodin se koná koncert chomutovského pěveckého sboru Hlahol v kostele Povýšení sv. Kříže.

Litoměřice

V prostorách hradu Litoměřice bude v sobotu 17. března jarmark lidových řemesel s velikonoční tematikou. Bohatý kulturní program, stánky a jaro ve všech podobách, otevřeno od 10,00 do 17,00 hodin.

Litvínov

V Litvínově je od 15. března otevřena výstava velikonoční výzdoby a v neděli 18. března chystá zámek Valdštejnů velký program pro malé i velké. Během dne můžete navštívit jarmark, velikonoční dílny, děti pobaví představení Hody, hody, doprovody a odpoledne představení Jaro nanečisto. Celý program najdete v tomto článku.

Louny

V lounském Oblastním muzeu můžete navštívit v sobotu 17. března rukodělnou sobotu s ukázkami zdobení kraslic a prohlédnout si také výstavu Jarní lidové zvyky. Více o velikonočním programu v Lounech se dozvíte zde

Žatec

Velikonoční program chystá i muzeum v Žatci, kde budou probíhat od středy 14. do soboty 17. března Velikonoce v Křížově vile. Ve všední dny bude otevřeno od 9,00 do 12,00 hodin, takže je program pletení pomlázky, zdobení vajec a další dekorace určen především školním dětem. V sobotu pak bude otevřeno od 13,00 do 17,00 hodin a na programu je pletení pomlázky, zdobení vajec, voskový reliéf a batika, pohádková babička, pletení, velikonoční pečení. Zároveň si v muzeu můžete prohlédnout výstavu kraslic, o níž se dozvíte zde.

Vejprty

O víkendu 17. a 18. března se ve Vejprtech koná autorská výstava ručně malovaných kraslic a jarních dekorací. Otevřeno ve vejprtské Milé kavárně od 10,00 do 18,00 hodin.