e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Loutkový festival v Litoměřicích

publikováno: 13.3.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Příští týden bude v Litoměřicích patřit divadlu pro děti. Loutkový festival se koná již po jedenácté a nabídne od 18. do 23. března v Divadle K. H. Máchy sedm představení. Ve všední dny se sice hraje již dopoledne, ale o víkendu můžete vyrazit s dětmi na odpolední představení. Uvnitř najdete kompletní program. Vstupné na pohádky je 50 Kč.

18.3. od 9,00 hodin
Sněhurka a sedm trpaslíků - Teátr Víti Marčíka
Toto loutkové představení se odehrává na komediantském voze, který se na chvíli stane královskou komnatou, pak hustým černým lesem a nakonec i chaloupkou se sedmi malými postýlkami, stolem a lavicí pro trpaslíky. Hru oživí rytmické písničky, jejichž snadno zapamatovatelný refrén zpívají děti společně s herci. Samozřejmě nechybí humor a hlavně láska,která i smrt překoná.

19.3. od 9,00 hodin
Pinnochcio - Divadlo Já to jsem
Pinocchio- copak o něm potřebujete něco slyšet? Loutková pohádka je na motivy knihy Carola Collodi a nikoli filmu Walta Disney. Pohádka "Pinocchio" získala cenu dětského diváka na festivalu v Havířově a je považována za nejkvalitnější loutkové zpracování tohoto překrásného příběhu o chlapečkovi s dlouhým nosem.

20.3. od 9,00 hodin
Jak šlo vejce na vandr - Divadlo Koňmo
Veselá pohádka s loutkami netradičních rozměrů, loupedlžníky životní velikosti, jejichž ukrutnost je nezměrná, a velmi dramatickou a krásnou hudbou. Kterak vejce Kryštof a jeho povedení přátelé kohout René, osel Otokar a užovka Věra putovali tam a zase zpátky. 

21.3. od 9,00 hodin
Míša Kulička - Sváťovo dividlo
Klasická loutková pohádka o zlobivém medvídkovi se slavným jménem Míša Kulička. Děti se samy mohou zapojit do představení.

22.3. od 15,00 hodin
O pejskovi a kočičce - Divadlo Drak Hradec Králové
Kultovní literatura pro nejmenší děti poprvé v divadle DRAK! Herec s herečkou, s využitím nejrůznějších divadelních triků a kouzel budou dětem vyprávět něžné příběhy dvou zvířátek, která se ve skutečném světě v lásce zrovna dvakrát nemají. Loutky, živá hudba, světelné efekty a především imaginace budou hlavními prostředky komunikativního představení, které možná bude pro mnohé diváky jejich první divadelní zkušeností vůbec.

22.3. od 17,00 hodin
Kubula a Kuba Kubikula - Zbraslavská divadelní společnost
Veselá pohádka o medvědáři Kubovi, medvídku Kubulovi a medvědím strašidle Barbuchovi jistě zaujme i předškolní děti, její děj je jednoduchý, i když pestrý a plný všelijakých dobrodružství. Kdo přijde do divadla, jistě nebude litovat.

23.3. od 15,00 hodin
Kniha pravěku - Petrpaslíkovo divadlo
Krásný, zajímavý a poučný příběh o putování kluka Honzíka, který cestoval časem a na své cestě se setkal s hlavonožcem, dinosaurem, pračlověkem, mamutem a dalšími zvířaty, příznačnými vždy pro určité období naší historie. Nádherné loutky a milý přístup herců, kteří Vás zapojí do děje Vás určitě nezklame.