e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské kino se promění v Londýnskou národní galerii

publikováno: 13.2.2012, kategorie: Divadlo a film, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Do kina nebo galerie? Nové technologie vám umožní oboje najednou, navíc z druhého konce Evropy. Nejočekávanější londýnská výstava děl Leonarda da Vinci bude totiž k vidění živě nebo ze záznamu v českých kinech. Jedním ze osmi kin, které vám umožní nahlédnout do expozice, bude také chomutovské kino Svět. Přímý přenos komentované prohlídky začíná ve čtvrtek 16. února ve 20,00 hodin.

Londýnská národní galerie pořádá výstavu Leonardo da Vinci: Malíř milánského dvora, která v sobě zahrnuje několik superlativů. Podařilo se zde shromáždit dosud nejúplnější soubor Leonardových děl a několik pláten je vedle sebe k vidění poprvé v historii. Výstava je přístupná pouhým 500 návštěvníkům denně.

Vůbec poprvé se však galerijní expozice dostane k divákům celého světa prostřednictvím filmového plátna. Prohlédnout si výstavu i s komentářem z pohodlí sedadel v kinech bude moci i nejširší publikum v České republice. Komentovaná prohlídka bude pod názvem Leonardo LIVE uvedena živě 16. února v česti českých kinech a poté ještě ve dvou pražských ze záznamu. Přímý přenos v kině Svět v novém kulturním centru v Chomutově na Vinohradech začíná 16. února v osm večer.