e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Studentský živý betlém zpříjemní čekání na Ježíška

publikováno: 12.12.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Marcela Rudolfová/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Studenti Střední školy diplomacie a veřejné správy v Mostě připravují ve spolupráci s Oblastním muzeem v Mostě autorské představení Živý Betlém. Součástí představení, které se uskuteční v sobotu 17. prosince od 14,00 hodin v prostorách muzea, budou i tvořivé dílny pro děti. Akce nemá za úkol pouze zpříjemnit dětem i dospělým čekání na Ježíška, ale také pomáhat.

Příběh narození Ježíška bude doplněn o zpívání koled, tvořivé dílny a poučení o adventních zvycích. Nakonec bude zařazeno společné rozsvícení vánočního stromečku. Výzdobu prostor, kde se vše odehraje, tvoří soutěžní ozdoby vyrobené žáky základních škol z Mostu a okolí. Součástí vystoupení bude i jedno malé studentské překvapení. 

V letošním školním roce se škola účastní projektu Světová škola a každoročně volí studenti jako téma tohoto projektu některý z celospolečenských problémů. Letos vyhrálo téma „Vzdělávání je důležité - podpora nadaných dětí z Tengenenge“. 

Tengenenge je malá vesnička v Zimbabwe, ležící ve velmi chudé kamenité oblasti. Jedinou obživou jejích obyvatel je tak tvrdá práce při opracování kamene. Dalším generacím této oblasti může k lepšímu životu dopomoci jen kvalitní vzdělání. Proto se studenti rozhodli věnovat výtěžek z dobrovolného vstupného na studium těchto dětí. O svých plánech studenti napsali do Zimbabwe své vrstevnici Nicol, která jim na zprávu odpověděla: „Díky vzdělání mohu pomoci své rodině. Slibuji, že zlepším své studijní výsledky. …Jsem ráda, že vás mám.“ Nedlouho po této zprávě zaslala Nicol své vysvědčení o proběhlých zkouškách, v nichž uspěla s vyznamenáním. 

Akce se koná od 14,00 do 16,00 hodin.