e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zapojte se do silového trojboje a přispějte na Zdravotní klauny

publikováno: 12.12.2012, kategorie: Sport, autor: Jan Davignon

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 16. prosince od 16,00 hodin proběhne ve Fitness Relax na Aquadromu v Mostě silový trojboj 3B (bench – břicho – biceps). Soutěž je určena pro sportovce starší 15 let. Pořadatele soutěže rozhodl vyzvat všechny účastníci silového trojboje, ale i ostatní návštěvníci fitness, aby v rámci silového trojboje přispěli libovolnou částkou občanskému sdružení Zdravotní klaun.

Pro soutěžící jsou připraveny tři disciplíny. “Tlak vleže, kdy hmotnost závaží odpovídá 75 % váhy soutěžícího, shyb na hrazdě podhmatem a vznosy na hrazdě,“ vysvětluje pořadatel soutěže Jan Davignon a upřesňuje: „Počet opakování jednotlivých cviků se sčítá a vyhrává závodník s nejvyšším počtem opakování.“ Do soutěže se mohou zájemci přihlásit až do 16. prosince. Startovné je 50 Kč do 15. 12. V den soutěže 75 Kč. V ceně je proteinový nápoj.

Přispět je možné pro dobročinné účely, sdružení Zdravotní klaun. „Budeme rádi, pokud nám tímto způsobem přispějete na projekt. Je to samozřejmě možné. Výtěžek z akce nám můžete zaslat na č.ú. 159172293/0600, který slouží k těmto účelům,“ uvedla Daniela Melíšková ze sdružení Zdravotní klaun. Příspívat je možné už nyní na recepci fitness.

Zdravotní klaun pravidelně přináší smích a radost hospitalizovaným dětem, seniorům a geriatrickým pacientům.
Celkem 82 zdravotních klaunů navštěvuje pravidelně 62 nemocnic a 7 domovů pro seniory. Sdružení Zdravotní klaun je v České republice široce uznávané pro svoji odbornost v oblasti využívání humoru ve zdravotnictví. Aktivitou od roku 2001 si Zdravotní klaun vybudoval stabilní postavení, dobré jméno a velmi sympatickou tvář, která má podporou široké veřejnosti. Zdravotní klaun je člen RED NOSES International.