e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zpátky na Měsíc! Přenáška v teplické hvězdárně

publikováno: 12.11.2022, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Už je to padesát roků, co se Pozemšťané naposledy procházeli po povrchu Měsíce. Nyní se chystá jejich návrat. Na Měsíci v rámci programu Artemis přistane za několik roků i první žena a první muž jiné barvy pleti. O návratu lidí na Měsíc bude přednášek v úterý 15. listopadu v Teplicích známý popularizátor kosmonautiky Milan Halousek.

Milan Halousek je předsedou vzdělávacího spolku KOSMOS-NEWS, který si klade za cíl popularizaci kosmonautiky především mezi školní mládeží, ale i širokou veřejností. Uspořádal již více než 1700 přednášek a besed pro děti, studenty a veřejnost. V letošním roce obdržel Medaili Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2. stupně za významnou vzdělávací a popularizační činnost.

V rámci přátelských setkání s vědou Café Nobel bude vyprávět v prostorách hvězdárny na Písečném vrchu v Teplicích v úterý 15. listopadu od 18,00 hodin. Jeho tématem bude program Artemis, který chystá návrat lidí na Měsíc a vy můžete nahlédnout do budoucnosti létání do vesmíru. Je připravena nová silná raketa SLS, nová kabina Orion, připravují se astronauté. Ale ještě hodně dalšího se musí udělat, než se lidé znovu po Měsíci projdou.

Své místo si můžete rezervovat předem na adrese: hap@hapteplice.cz. Rezervovaná místa je nutné obsadit nejpozději 15 minut před zahájením akce, jinak rezervace propadají.

Foto: koncept mise ARTEMIS, NASA.