e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Moldavu pojedou o víkendu Hurvínek i Žralok

publikováno: 12.11.2018, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Historický motorák Hurvínek i moderní vlak zvaný Žralok dorazí v neděli 18. listopadu na nádraží v Moldavě v Krušných horách. Povezou návštěvníky na oslavu obnovení provozu moldavské horské dráhy a na moldavský půlmaratón. Součástí programu bude také připomínka sklářské tradice.

Historický vlak Hurvínek vyrazí z Mostu v 9,05 hodin a zpět se vratí v půl páté. Jízdenky je možné koupit v informačním stánku obchodního centra Galerie Teplice, na pokladnách Českých drah v Mostě a Litvínově, není je možné koupit ve vlaku.

Souprava Žralok vyrazí z Ústí nad Labem v 8,24, se zastávkou v Teplicích, Louce, Lomu a dál po trase Moldavské horské dráhy. Odjezd zpět je naplánován na 15,58 hodin, na trati platí běžné jízdné a jízdenky je tam možné koupit na nádražích nebo on-line.

Jaký program čeká návštěvníky na Moldavě? Na nádraží budou sklářské dětské dílny a předvánoční prodejní výstava moldavského lesního skla, které se zde vyrábělo od středověku. Zároveň se na Moldavě koná Moldavský půlmaraton „RaidLight – podzim 2018“. Start i cíl budou na nádraží, trasy vedou na Fláje. Připraveny jsou trasy od 6 do 34 kilometrů a absolvovat je můžete i se psem, trasu 34 km také na horském kole. Nejdelší trasa startuje v 11,00 hodin, kratší poté ve 12,00 hodin. Přihlášky jsou možné zde.