e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend: 14. až 16. listopadu

publikováno: 12.11.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tento víkend bude patřit koncertům a divadlu, případně obojímu dohromady. Kromě zajímavých hudebních akcí vám nabízíme sobotní Noc divadel, která se odehraje v Mostě, Klášterci nad Ohří a Litvínově. Ta v mosteckém Rozmáňu bude upírská a její součástí je i představení Dracula, z něhož pochází naše fotka.

Festklip

Vyhlášení nejlepších videoklipů se uskuteční už tento pátek v Mostě. Do pátého ročníku festivalu videoklipů regionálních kapel se letos přihlásilo už 28 videoklipů. Fanoušci kapel mohou na internetu hlasovat do 14. listopadu do 15,00 hodin. Slavnostní vyhlášení začne od 18,0 hodin v mosteckém Metro music clubu v KD Meduza. Během večera budou promítány videoklipy a naživo zahraje například kapela Za 5 minut 12.

Podzim v lidové kultuře
V žateckém regionálním muzeu vrcholí šestým týdnem série Podzim v lidovém kultuře aneb co nám zbylo z tradic. Tento týden je zaměren na přástky, tkaní a svatého Martina. Program potvrdá do pátku 14. listopadu a podrobnosti najdete v tomto článku Žatecké muzeum představí, jak vypadal podzim na vsi

Noc divadel
V noci ze soboty na neděli ožijí divadelní budovy neobvyklým ruchem. Podruhé se v nich koná Noc divadel. Bohatý program na obou scénách chystá třeba mostecké divadlo a Rozmáňo
Do programu se zapojí také Klášterec nad Ohří a to v Kulturním domě od 19,00 hodin. Divadelní sdružení Klas zve všechny odvážné dospělé na netradiční prohlídku tajemných zákoutí kulturního domu, spojenou se zábavným a nekorektním pořadem JDIKADIT aneb Pokyn? Zkratka? Překvapení!  Účinkovat budou herci DS Klas, taneční skupina S-P-L ZUŠ Klášterec nad Ohří a členové hudebního divadla Hnedle vedle. Program není vhodný do 15 let.
Dalším divadlem, které chystá program, je Docela velké divadlo v Litvínově, kde se začíná už v 10,00 hodin exkurzemi po divadle (potrvají do 14,00 hodin). V 16,00 hodin je pro děti připravena pohádka Sněhová královna.  V 19,00 hodin zazní jako v dalších divadlech společný potlesk a program bude pokračovat vzpomínáním na noc ze 17. na 18. listopadu 1989, povídání a zpívání o době, na kterou většina lidí, jak se zdá, bohužel už zapomněla. Účinkuje Docela velké divadlo a jeho hosté. 

Beatový festival
Již 4. ročník Beatového festivalu, tentokrát ve stylu jižanského rocku se koná v Domě kultury v Teplicích v sobotu 15. listopadu od 18,00 hodin. Během večera se setkáte se známými českými kapelami Marsyas a Žlutý pes a jejich leadry Zuzanou Michnovou a Ondřejem Hejmou, kapelou Pumpa, to vše doplněno o teplickou legendu Blue Rocket a ústecké Bonifanti. 

V kině do muzea
Neobvyklá podívaná vás čeká v kině Svět v Chomutově. Návštěvníci si prohlédnou prostory Vatikánských muzeí a Sixtinské kaple prostřednictvím ULTRA 4K/3D filmových kamer. Exkluzivní prohlídka okem kamery se koná 15. listopadu od 19,00 hodin. 

Country podzim
V sobotu 15. listopadu od 17,00 hodin se v Rudém domě v Litvínově – Chudeříně chystá třetí ročník Country podzimu. Zahrají kapely Orel, Karolína, Country Jagy a Rio. Vstupné dobrovolné, bude věnována psímu útulku v Litvínově.

Lampionky ve skanzenu
V areálu skanzenu Stará Ves v Chomutov se v sobotu 15. listopadu koná řemeslná dílna, tentokrát zaměřená na výrobu lampionků. Začátek je ve 14,00 hodin. Prohlídky interiérů staveb Staré Vsi začínají každý den v 10, 12, 14 a 16 hodin.

Koncerty
V pondělí 17. listopadu od 19,00 hodin se v Teplicích koná koncert moravské lidové muziky folklórních souborů Kolacia a Kyčera Praha  Koncert se uskuteční  v bývalém zámeckém divadle (společenská místnost nad Jazz Clubem), vchod po schodišti z parku.
Kapela Mig 21 v čele se svým charismatickým vůdcem Jiřím Macháčkem přijíždí v sobotu 15. listopadu do kadaňského Orfea. Do Kadaně přijedou MIG 21 krom nových písniček představit i to nejlepší ze své třináctileté kariéry. Začátek ve 20,00 hodin.
Na společném podzimním tour vyrazily kapely Arakain a Dymytry. Zavítají v pátek 14. listopadu do KD Fontána Bílina. Čeká vás špičkový zvuk a velkolepá světelná show.  Začátek ve 20,00 hodin.
Pod názvem 10+10=20 se koná v Žatci v Městském divadle oslavný koncert dvacetiletého trvání a zpívání Žateckého příležitostního sboru. Hostem oslavného koncertu je soubor Aries z Liberce. Začátek v 18,00 hodin.

Kavárnička Pepy Štrosse
Na zámku v Klášterci nad Ohří se sejde jako hostitel písničkář Pepa Štross a jeho hostem bude věhlasný pražský knihkupec a spisovatel Vráťa Ebr - živoucí a chodící knižní encyklopedie … Začátek v pátek 14. listopadu od 19,00 hodin.

Foto: Divadlo rozmanitostí v Mostě