e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň zabodovala v soutěži destinací Česka

publikováno: 12.10.2016, kategorie: Památky, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Královské město Kadaň se zařadilo mezi nejatraktivnější turistické destinace v České republice. Rozhodli o tom turisté v soutěži DestinaCZe 2016, vyhlášené agenturou CzechTourism. Kadaň se - jako jediný zástupce Ústeckého kraje v soutěži - stala vítězem kategorie Po stopách Karla IV. Je přitom už třetím místem v Dolním Poohří, které v soutěži uspělo.

„Vítězství Kadaně v kategorii, vyhlášené u příležitosti celorepublikových oslav 700. výročí narození císaře Karla IV., je velkým úspěchem. Odráží i skutečnost, že jak naše Destinační agentura, tak město Kadaň věnovaly připomínce výročí velkou pozornost,“ neskrývala radost ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří  Libuše Novotná Pokorná. Kadaň získala v hlasování přes čtyři tisíce hlasů a nechala za sebou i tak známé místo jako Karlštejn. Účast v hlasování přitom byla téměř o polovinu větší než vloni.

Dolní Poohří uspělo v hlasování také v prvním ročníku v roce 2014, kdy se nejatraktivnějším místem ČR stal nedostavěný chrám v Panenském Týnci na Lounsku. Absolutní vítěz ankety, zařazený do kategorie Genius Loci, si odnesl přes 22 tisíc hlasů. Žatecký Chrám chmele a piva pak zvítězil s více než deseti tisíci hlasy v kategorii Fénix – znovuzrozený projekt. „Úspěch již třetí lokality Dolního Poohří ukazuje, že je tento region turisticky atraktivní a může nabídnout návštěvníkům nevšední zážitky,“ dodává  Libuše Novotná Pokorná.

V soutěži spolu soupeřilo 25 zajímavých míst České republiky a absolutním vítězem letošního ročníku se stala Stezka v oblacích Dolní Morava s 8485 hlasy. Výsledky si můžete prohlédnout na stránce www.soutezdestinacze.cz.

Pokud hledáte tipy, co podniknout v Kadani, co vidět a zažít, podívejte se na informace o historii a památkách Kadaně.