e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zoopark v neděli připomene význam stromů

publikováno: 12.10.2015, kategorie: Pro děti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 18. října od 11,00 hodin mohou zájemci vlastnoručně zasadit v areálu zooparku v Chomutově sazenici stromu. Pro jednotlivce, rodiny i skupiny návštěvníků bude připravena sazenice dubu, buku nebo lípy, místo k sázení i nářadí.

Stačí pouze předem kontaktovat zoopark na e-mailu ekolog@zoopark.cz. Cena sázení je 200 Kč, sázejícím bude tento den umožněn vstup do zooparku zdarma. Mezi 11. a 15. hodinou bude ve spolupráci s Lesy ČR připraven doprovodný program pro děti, odpoledne potěší návštěvníky ukázky sokolnictví pod statkem domácích zvířat. 

Den stromů se slaví po celém světě již od poloviny 19. století. Česká republika se poprvé přidala v roce 1906, po druhé světové válce ale tradice zanikla a byla obnovena až v roce 2000. S nápadem na její obnovení přišli bývalý ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy Václav Větvička a dřevosochař Martin Patřičný. Termín byl stanoven na 20. říjen, kdy je v Česku nejen vhodná doba pro sázení stromů, ale stromy jsou v tomto období nejkrásněji zbarvené.