e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Březně si mají děti kde hrát

publikováno: 12.9.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Tři dětská hřiště přibyla během léta v obci Březno. Celkem jich tu už bude pět, každé je vybaveno jinými prvky, které si vybraly samy děti. Vybavení hřišť si děti vybíraly samy. Starosta totiž bere mladé obyvatele obce jako partnery ve spolužití, pravidelně je navštěvuje ve škole a probírá s nimi chystané novinky. Nové hřiště teď vzniklo v Zahradní ulici, staré nefunkční nahradí najatá firma v ulici Čechově. Místo ke hraní budou mít i děti ve Střezově, kde dosud žádné hřiště nebylo.

„Na každém hřišti najdou děti něco jiného, tím je motivujeme k pohybu po vesnici. Budeme rádi, když už od mala budou poznávat svou obec, všechny její části. A pokud se u toho budou bavit, tím lépe,“ vysvětluje promyšlený záměr starosta Března Zděnek Valenta.

„Naše děti si na stávajících hřištích oblíbily houpačku zvanou hnízdo, kde se mohou houpat i velmi malé děti, dále máme různé houpačky, klouzačky a tabule, šplhací lano, šikmou rampu, žebřík či kolotoč,“ představuje nová hřiště místostarostka obce Zdeňka Buzková.

Výstavba dvou nových hřišť je částečně pokryta dotacemi, 400 tisíc korun poskytlo ministerstvo pro místní rozvoj, 270 tisíc korun uhradí Březno ze svého rozpočtu. Na hřiště ve Střezově se podařilo získat stoprocentní dotaci ve výši 440 tisíc korun od firmy NET4GAS s.r.o.