e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Siraex roztančí Klášterec nad Ohří

publikováno: 12.8.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Třináctý ročník mezinárodního tanečního festivalu Siraex začíná v Klášterci nad Ohří ve středu 14. srpna. Kromě kurzů a workshopů nabídne i řadu představení se špičkovými evropskými tanečníky a dětskou taneční scénu. Festival končí bohatým programem v sobotu 17. srpna.

Zahájení festivalu proběhne ve středu od 20,00 hodin na zámku. Vystoupí dva zahraniční hosté - Natascha Pire z Belgie a Medhat Aldaabal ze Sýrie, společně se studenty a mladými absolventy HAMU a Duncancentre konzervatoře.

Na čtvrtek 15. srpna je připraven v zámku večer neprofesionálních souborů, na němž vystoupí taneční soubory z Klášterce nad Ohří, Karlových Varů, Jablonce nad Nisou, Rychnova nad Kněžnou, Pardubic a Prahy. V pátek se bude konat první galavečer s tanečníky Národního divadla Brno, Pražského komorního baletu a souboru 420 people.

Bohatý sobotní program, kdy přehlídka vrcholí, začne v salla terreně u zámku prezentance dětských tanečních dílen od 16,00 hodin, dětské soubory se představí též na zámku od 19,00 hodin. Na druhém galavečeru od 20,00 hodin vystoupí výrazná osobnost současného tance Michal Záhora a Tereza Krejčová. Večer pak vyvrcholí od 21,00 hodin na open air scéně slavnostní iluminací zámeckého parku, která je výsledkem týdenního workshopu brněnské JAMU o světelném designu.

Pro širokou veřejnost jsou od pondělí 12. do pátku 16. srpna připraveny v Kulturním domě lekce afrického tance, které začínají vždy v 17,30 hodin.

Vstupné na jednotlivá představení je 70 korun, permanentka stojí 150 korun.

Ilustrační foto: Pixabay.com.