e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tolštejnské slavnosti odhalí poklady kraje pod Jedlovou

publikováno: 12.8.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Turistický mikroregion Tolštejnské panství, který se nachází v jižní části Šluknovského výběžku, se v sobotu 15. srpna připravuje na patnáctý ročník slavností. Ty budou mít letos charakter objevování pokladů. Nepůjde ale o truhly a hrnce plné dukátů, nýbrž o různé zajímavosti, které zdejší kraj nabízí. Těšit se můžete na noční pochod, řemeslný trh, divadlo na hradě Tolštejně a bohatý program na náměstí v Jiřetíně.

Kromě tradičního programu, kterému vévodí příchod družiny Albrechta Berky z Dubé, pána na Tolštejně, jenž každoročně pasuje na rytíře nejpilnější účastníky celoroční vandrovní hry, bude program zpestřen řadou novinek. Děti se mohou například těšit na taškařice loupežníka Vildy, tátové na přehlídku regionálních piv a maminky na různé dobroty.

Jarmark v Jiřetíně pod Jedlovou na náměstí bude probíhat od 10,00 do 18,00 hodin a nabídne tři desítky stánkou s pochutinami a řemeslným zbožím ze zdejšího regionu. Ve stejnou dobu bude na náměstí probíhat kulturní program s hudbou, divadlem a tancem.

Program uzavře večerní Světluškový pochod, který vychází v sobotu ve 20,00 hodin od Křížové hory, odkud se půjde na hrad Tolštejn, kde bude program pokračovat divadelním představením Bílá paní na Tolštejně. Slavnosti ukončí Albrecht Berka z Dubé vyhlášením 16. ročníku Vandrování po tolštejnském panství.

Podrobný program lze najít na www.tolstejnskepanstvi.cz.