e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tradiční hudební festival a houslové kurzy Jaroslava Svěceného v Klášterci

publikováno: 12.6.2017, kategorie: Hudba, autor: Miroslav Nyklíček

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní již 13. ročník festivalu Klášterecké hudební prameny nabízí opět spoustu nevšedních zážitků ve společnosti hvězd hudebního nebe. Nádvořím kláštereckého zámku zazní hned na začátku šansony v neopakovatelném podání Renaty Drössler. Festival v Klášterci nad Ohří potrvá od 5. do 9. července.

Sváteční koncert v Kostele Nejsvětější Trojice o den později rozezní nově rekonstruované varhany, na které zahraje Michaela Káčerková. K vážné hudbě patří nejen housle a varhany, ale též kytara. Důkazem je mistrovství, s jakým na tento nástroj dokáže zahrát Lubomír Brabec, který se na nádvoří zámku představí v magický den 7. 7. 2017.

Nabitý hudební program doplní výstava vzácných houslí, viol a smyčců, o jejichž historii pohovoří sám mistr Jaroslav Svěcený. Ten bude také společně s Leonou Machálkovou hlavním hostem velkého sobotního koncertu pod názvem Letní setkání žánrů aneb Hudba napříč světadíly.

A poslední den festivalu je tradičně vyhrazen Mládí na pódiu, koncertu, na kterém se představí účastníci houslových kurzů Jaroslava Svěceného. Na přání diváků z loňských ročníků se při závěrečném Kláštereckém gala představí špičkový barytonista Filip Bandžak společně s Jaroslavem Svěceným a za doprovodu komorního orchestru Virtuosi Pragenses.

Špičkoví umělci v dokonalém prostředí kláštereckého zámku a jedinečného kostela Nejsvětější Trojice - to jsou Klášterecké hudební prameny.

Podrobný program festivalu najdete na webu zámku v Klášterci nad Ohří.