e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rodinné vandrování po Krušných horách

publikováno: 12.5.2016, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Obec Kalek na Chomutovsku v rámci Společného fondu malých projektů SN-CZ 2014-2020 společně s turistickým spolkem z německého Rübenau zvou zájemce o turistiku na Rodinné vandrování, které se uskuteční v sobotu 21. května. Pro účastníky jsou připraveny tři přeshraniční turistické trasy a jedna pohádková pro děti.

Trasy pro turisty budou dlouhé cca 10, 17 a 25 km. Pětikilometrová pohádková trasa je určena dětem, na které v lese budou čekat nejen pohádkové bytosti, ale i zábavné hry, úkoly a v cíli táborák a buřtíky. „Velké“ trasy povedou po české i německé straně, je proto nutné mít s sebou občanský průkaz. Na všech trasách jsou turistům k dispozici občerstvovací stanice a občerstvení je zajištěno také v prostoru startu a cíle. 

Startovat je možno kdykoli mezi 9. až 11. hodinou od dětského hřiště v Kalku, kde každý účastník vyplní přihlášku a obdrží pokyny na trasu. Po návratu do cíle je pro děti od 12,30 hodin připraven kulturní program, pro dospělé bude hrát až do odpoledne k poslechu i tanci hudební skupina. Každý účastník Vandrování dostane pamětní list, děti sladkou odměnu.

Celý den bude pro návštěvníky otevřen také kalecký kostel Sv. Václava s výstavou fotografií dobových pohlednic Zdeňka France a Vlasty Fišrové. Navštívit můžete také obecní sál, kde budou vystaveny fotografíe a obrázky Miroslava Novosada. Dozvíte se tady také něco o historii Kalecka zpracované obecní kronikářkou Evou Francovou.

Do Kalku je možné se dostat autobusem z Chomutova (odjezd v 8.15 hodin z autobusového nádraží, nástupiště č. 5) – zpět jede autobus ve 13.08 nebo 17.08 hodin).

Dotazy můžete směrovat na místostarostka@obeckalek.cz nebo 702145404.

Foto: Destinační agentura Krušné hory.