e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Férový piknik v zahradě Kludského vily

publikováno: 12.5.2015, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Den otevřených dveří a Férový piknik pořádá v pátek 15. května při příležitosti Mezinárodního dne rodiny centrum Archa 777 v Jirkově. Motto akcí zní Než vypukne požár aneb primární prevence v mateřských centrech. Dopoledne nahlédnete do mateřského centra, odpoledne můžete vyrazit na piknik do Kludského vily.

Veřejnost bude mít možnost nahlédnout pod pokličku pestré činnosti mateřského centra. Pro návštěvníky jsou v Arše přichystány ukázkové hodiny programů od 9,00 do 12,00 hodin. Odpoledne od 15,00 do 18,00 hodin proběhne v zahradě Kludského vily venkovní akce pro celou rodinu – Férový piknik. Ke společné svačině bude k dispozici kuchyňka v knihovně i rautové stoly, takže je možné pohostit ostatní. Pro děti a rodiče budou připraveny soutěže, hudba a zábava, ke koupi bude férová palačinka, káva a čaj.

"V rámci Týdne pro fair trade, který se letos koná od 4. do 10. května a Mezinárodního dne rodin 15. 5. jsme propojili tyto dva významy a připravili akci pro celou veřejnost. Fair trade je spravedlivý obchod. Lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky dává možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Dostávají spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti můžou chodit do školy. Oslavte s námi Světový den pro fair trade a mezinárodní den rodin piknikem na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů," zve koordinátorka Jana Křelinová.