e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ukliďme Benďák: Teplárna se zapojí do celostátní úklidové kampaně - ZRUŠENO

publikováno: 12.3.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

AKCE BYLA ZRUŠENA: V pátek 3. dubna, den před oficiálním úklidovým dnem celostátní kampaně „Ukliďme svět, ukliďme Česko“ se k této akci připojí i komořanská teplárna. Ta k účasti na úklidu s podtitulem „Ukliďme Benďák, ukliďme Most“ vyzývá nejen své zaměstnance, ale i další dobrovolníky z řad veřejnosti a také mostecké základky.

„Letos jsme se i my rozhodli připojit k celostátní dobrovolnické akci, jejímž cílem je uklidit nelegální skládky a nepořádek sdílených prostor. Do spolupráce na zlepšení kvality a čistoty našeho města chceme zapojit nejen naše zaměstnance, ale i dobrovolníky z řad veřejnosti a žáky základních škol. Po dohodě s městem jsme si k úklidu vybrali lokalitu okolo Benediktu. Chceme uklidit nejen areál, kam chodí Mostečané sportovat a relaxovat, ale především vyčistit i jeho blízké okolí, křoviny a zalesněné prostory, kde je skryto nejvíce odpadků,“ sdělila tisková mluvčí společnosti a zároveň jedna z organizátorek firemního úklidu Miloslava Kučerová.

Teplárenská společnost již ke spolupráci oslovila některé základní školy. „Díky školám, které se k nám připojily, bude vyčištěna řada míst v celém Mostě. Některé z těchto škol se do kampaně zapojily již v minulých ročnících, například ZŠ U Stadionu, ZŠ Zdeňka Štěpánka či ZŠ V. Talicha," dodala Kučerová.

Dobrovolníci z řad veřejnosti se mohou hlásit na webové stránce www.UklidmeCesko.cz, přijít však mohou i bez předchozího přihlášení. Sraz účastníků je na Benediktu, v pátek 3. 4. 2020 v 9,00 hodin, na parkovišti před penzionem. Pro účastníky bude připraven teplý nápoj, po akci opékání, pro děti pak menší program a odměna.