e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ušijte a darujte veselý polštářek

publikováno: 12.3.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Litvínovský zámek Valdštejnů společně s Patchwork klubem opět letos pořádá sbírku polštářků pro dětské pacienty motolské onkologie. Na šití máte ještě několik měsíců. Originální kousky se poté budou v září prodávat v litvínovském zámku.

Akci Veselé polštářky pro dětské pacienty organizuje ve spolupráci s Litvínovem společnost DONOR při Fakultní nemocnici v Motole, která se specializuje na dětské onkologické pacienty. Letos slaví 30 let od zahájení trasplantačního programu aplikace krvetvorných buněk.

Co je vaším úkolem? Užít veselý a originální polštářek, přičemž obal i náplň musí být pratelné na 60° C. Hotový výrobek přineste nebo zašlete poštou ve dnech od 10. do 17. září 2019, od 9,00 do 17,00 hodin, do pokladny zámku Valdštejnů v Litvínově.

Výstava veselých polštářků na zámku se bude konat od 20. do 28. září a prodávat se pak budou 28. září během Svatomichaelské slavnosti. Jejich koupí můžete podpořit aktivity sdružení Donor a dětí. Získané peníze budou totiž použity pro aktivity dětských pacientů - ozdravné pobyty nebo onkologické hry. Polštářky, které se neprodají, budou předány dětským pacientům přímo v Motole.