e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dnes v Litvínově Velikonoční jarmáreček

publikováno: 12.3.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Dáša Wohanková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 12. března proběhne v litvínovském zámku oblíbený Velikonoční jarmáreček doplněný dílničkami pro děti i dospělé. Další program bude probíhat také na náměstí Míru a v Galerii Radniční sklípek si můžete prohlédnout výstavu Velikonoce v galerii.

Inspirativní výstava v Galerii potrvá do 2. dubna a doplněna je pracemi místních dětí.

Na zámku nebude v sobotu chybět dílna se skleněnými vajíčky, která můžete buď zakoupit nebo si sami na nich vytvořit svůj dekór. Budou se zdobit i perníčky. Děti pobaví fotografování s velikonočním zajícem na nádvoří zámku.

Pozvání přijal folklórní soubor Dykyta Krásná Lípa s vystoupením Jaro na vsi. V sobotu vystoupí na náměstí Míru u velikonoční lípy hned třikrát, a to v 11.00, 13.30 a 15.00 hodin. Nebudou chybět ovečky v ohradě, flašinetář s živou opičkou, ale i jízdy na koních a kočár tažený frískými koňmi, který nabídne svezení.

V expozici Srdceráj ve Valdštejnském zámku bude probíhat dílnička na výrobu velikonočních dekorací, samozřejmě s motivem srdce. Děti budou moci hledat v expozici velikonoční vajíčka, podle počtu nalezených obdrží sladkou velikonoční odměnu! Hledání vajíček bude probíhat nejen 12. března ale i v neděli 13. a další víkendy 19. 3., 20. 3., 26. 3., 27. 3.