e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krucipüsk, Krausberry a Garáž v kadaňském Orfeu

publikováno: 12.3.2014, kategorie: Hudba, autor: Jan Losenický/Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Trojice známých českých kapel odlišného stylu i repertoáru se představení během jednoho večera v kadaňském Orfeu. V pátek 14. března od 18,00 hodin můžete slyšet libereckou drsnou školu v podání Krucipüsku, legendární pražský bigbít skupiny Krausberry a nezapomenutelného Tony Ducháčka s kapelou Garáž.

Kapela Krucipüsk, legendární crossoverová skupina, která má své hnízdečko na severu pod Ještědem, a jejich nezapomenutelný frontman Tomáš Hajíček, který svou specifickou image a charismatickým projevem dotáhl jméno Krucipüsk do nejvyšších pater tuzemské rockové scény, přijedou představit svou poslední desku "Boombay". 

Směs blues, bigbítu a chrchlavého hlasu. To je legenda pražského bigbítu, Martin Kraus a jeho Krausberry. Poslechnout si jejich nevtíravý bigbít je vždycky radost. 

Večer zavrží Garáž Tonyho Ducháčka - kultovní tuzemská formace, jejíž historie sahá až do roku 1979, kdy se v jedné garáži na pražském předměstí v Klukovicích dala dohromady parta muzikantů, kteří se nechali inspirovat punkem, post punkem, pub rockem a novou vlnou. V 80. letech nemohli vystupovat oficiálně, po roce 1989 ale zažila Garage koncerty jak doma, tak v západní Evropě. Třešinkou na dortu pak byl koncert Iggyho Popa v Praze, kterému dělali předskokana.

Vstupenky na místě stojí 360 Kč.