e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Renesance a baroko v žateckém divadle

publikováno: 12.3.2012, kategorie: Divadlo a film, autor: Hana Zeleňáková

Sdílet: facebook twitter google+

Večer hudby a poezie v žateckém divadle chce přilákat do hlediště náročnější diváky. Unikátní představení, které připomíná velmi významná a specifická období v historii umění, jimiž jsou  období renesance a baroka, začíná ve čtvrtek 15. března v 19,00 hodin. Umělecký zážitek ještě podtrhne unikátní možnost prohlédnout si oponu malíře Oskara Brázdy.

V podání  populárního herce Jana Šťastného, člena divadla na Vinohradech a mezzosopranistky Pavly Švestkové zazní renesanční a barokní díla světových básníků a hudebníků z těchto konkrétních epoch umění. Celé toto představení podtrhuje komorní soubor Atlantis Collegium  pod taktovkou uměleckého vedoucího Vítězslava Podrazila.

Příjemně strávený večer naplněný básněmi a hudbou z období renesance a baroka můžete navíc prožít v budově jednoho z prvních provinčních divadel, vystavěné v pozdně klasicistním slohu, kde výjimečně pro tuto událost bude návštěvníkům umožněno vidět  pozoruhodnou oponu akademického malíře Oskara Brázdy zhotovenou v roce 1948.