e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci vystavuje Karel Gott

publikováno: 12.3.2010, kategorie: Výstavy, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

V galerii Kryt v Klášterci nad Ohří v těchto dnech vystavuje Karel Gott. Slavný zpěvák se kromě hudby věnuje i malování. Vystaveno je 25 replik jeho děl. Originály tento fenomenální umělec nikdy nevystavuje, těmi obdarovává své nejbližší přátele. Výstava presentuje Gottovo mnohaleté malířské dílo. Karel Gott do Klášterce přijede příští týden. 16. března vystoupí v kulturním domě.

Z vystavovaných reprodukcí je možné číst Gottovy životní příběhy, sny a představy. Je také možné sledovat, jak v průběhu let rozvíjel a zdokonaloval svou malířskou techniku. „Dámy a pánové, kteří navštíví tuto galerii, uvidí reprodukce, které jsou limitovanou edicí a jsou certifikovány a podepisovány panem Karlem Gottem. Jsou tu i tři modely šatů od módní návrhářky Ivety Řádkové. Vytvořila je tím způsobem, že některé motivy obrazů přenesla na šaty,“ říká kurátor výstavy Zdeněk Kohák.

V galerii Kryt jsou i dvě tabla. Karel Gott je zde za znalce dobrého jídla a pití. Zájemci si můžou také prohlédnout jeho rodokmen až do 16. století. „Někteří tu možná najdou své příjmení a můžou pak polemizovat, jestli jsou s Karlem Gottem příbuzní,“ usmívá se Kohák. Karel Gott se vernisáže nezúčastnil. Je totiž na turné v Německu. Návštěvníkům výstavy vzkazuje: „Možná už víte, že jsem chtěl být malířem. Malování je pro mě důležité na vyvažování, vyjádření mých pocitů, dojmů a vizí. Přeji vám, abyste se hezky bavili.“

Lístky na pořad Hvězdy, jak je neznáte byly vyprodány během pár hodin. Výstava potrvá do 6.dubna. Ti, kdo ji navštíví a dostanou chuť odnést si něco na památku, můžou si zakoupit některý z obrazů, popřípadě víno či parfém z kolekce Karel Gott.