e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecké muzeum připomene osmičky v historii města

publikováno: 12.2.2018, kategorie: Vzdělávání, autor: Jitka Krouzová

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecké Regionální muzeum přispěje k letošním oslavám „osmičkových“ výročí sérií přednášek. Zájemci se mohou seznámit s více či méně známými událostmi, které se odehrály v letech končících číslicí osm. První přednáška se bude věnovat starší historii a začíná ve čtvrtek 22. února v 17,00 hodin.

První část přednášky Žatecké osmičky muzejní historičky Milady Krausové se zaměří na výročí od doby vrcholného středověku po rok 1918. Nahlédnete však samozřejmě nejen do regionálních dějin. Opomenuto nezůstane propojení s „velkou historií.“ Nebudou chybět příběhy vzniku vybraných budov, slavných bitev, pohrom či revolucí. Přednáška se koná dne 22. února v 17,00 hodin v hlavní budově muzea v Husově ulici. 

Na tuto přednášku naváže na podzim její druhá část věnovaná novodobých osmičkám a také některé specializované přednášky externích přednášejících věnované vybraným osmičkovým výročím. Magické osmičky tak naváží na úspěšné loňské sedmičky. Zájemci mohou spojit návštěvu přednášky s prohlídkou výstavy Tomáš Garrigue Masaryk a armáda Československé obce legionářské, která v budově muzea v únoru probíhá.

Foto: Regionální muzeum Žatec.